[Logo] shMessenger Forum
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Groups] Back to home page 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Google
 
Problema Conectare 6234 (Cosmote) [SOLVED]
Forum Index -> Probleme tehnice Go to Page: 1, 2 Next 
Author Message
yonut_yo96


Joined: 02/10/2010 13:45:24
Messages: 7
Offline

de o sapt incerc sa ma conectez si nu stiu ce tot are.....am nokia 6234 si sunt pe cosmote.....am facut si setarile web`n`walk si cele de se da pe cosmote.ro pt internet(le`am activat pe rand si tot degeaba).....acuma nu stiu ce are....deci dau sa se conecteze pe direct internet si da eroare gen java.lang security exception untrusted MIDlet attempted to connect to a restricted port....cam asa....daca dau pe proxy wap si bag ce trebuie pentru cosmote (host si port) aceeasi eroare.....in schimb daca dau pe http wap imi scrie authenticating.....si l`am lasat asa vreo 20 de min si tot arata acelasi lucru...pana la urma am iesit.....ce pot sa ii fac sa imi mearga ? pls ajutor ....multumesc anticipat
arsradu

[Avatar]

Joined: 15/03/2007 22:12:04
Messages: 1662
Offline

yonut_yo96 wrote:
de o sapt incerc sa ma conectez si nu stiu ce tot are.....am nokia 6234 si sunt pe cosmote.....am facut si setarile web`n`walk si cele de se dau pe cosmote.ro pt internet(le`am activat pe rand si tot degeaba).....acuma nu stiu ce are....deci dau sa se conecteze pe direct internet si da eroare gen java.lang security exception untrusted MIDlet attempted to connect to a restricted port....cam asa....daca dau pe proxy wap si bag ce trebuie pentru cosmote (host si port) aceeasi eroare.....in schimb daca dau pe http wap imi scrie authenticating.....si l`am lasat asa vreo 20 de min si tot arata acelasi lucru...pana la urma am iesit.....ce pot sa ii fac sa imi mearga ? pls ajutor ....multumesc anticipat 


Pai, daca ai serviciul Web'n'Walk activat, nu are niciun rost sa incerci combinatia: setari internet + aplicatia setata pe Direct (internet).

Daca NU ai Web'n'Walk, si vrei sa fii taxat 80centi/MB, atunci da, poti folosi linistit: APN Internet + aplicatia setata pe Direct(internet).

Pentru Web'n'Walk, activeaza din nou profilul Web'n'Walk, si in aplicatie lasa-l pe http(wap). Nu-ti da voie sa te conectezi cu http(proxy) DECAT daca aplicatia e SIGNED, si, din cate am putut eu sa-mi dau seama dupa eroarea data de tine ("untrusted MIDlet attempted to connect to a restricted port"), el considera aplicatia "untrusted"(unsigned) si nu-i ofera acces la proxy.

Pentru asta, trebuie sa intri tu pe wap.shmessenger.org si sa dai click pe shMessenger.jad (ATENTIE! Ca sa fie semnata (sau SIGNED), aplicatia trebuie sa fie instalata dand click pe fisierul .JAD, NU .JAR.)

Saptamana asta au fost niste probleme la partea de servere si userii nu s-au putut conecta cu Direct(internet). Exact asa cum ai mentionat si tu...ramanea in Authenticating... sau dadea eroare de setari, cu toate ca aceleasi setari erau folosite si inainte si mergea perfect cu ele.

Incearca cu APN Web'n'Walk, cum am zis si mai sus si cu aplicatia setata pe http(wap). Vezi daca merge.

yonut_yo96


Joined: 02/10/2010 13:45:24
Messages: 7
Offline

data e setata corect....
arsradu

[Avatar]

Joined: 15/03/2007 22:12:04
Messages: 1662
Offline

yonut_yo96 wrote:
offf....acum e alta problema...
am intrat pe site de pe telefon....si cand am dat pe shmessenger.jad zice certificat nevalabil conform datei telefonului.... 


LOL. Pai seteaza-ti si tu data ca lumea. Si vezi ca la fiecare post, ai in drepata, un buton Edit. Foloseste-l!
yonut_yo96


Joined: 02/10/2010 13:45:24
Messages: 7
Offline

e setata corect data.......
arsradu

[Avatar]

Joined: 15/03/2007 22:12:04
Messages: 1662
Offline

yonut_yo96 wrote:
e setata corect data....... 


ok...incearca sa intri pe web cu telefonul si sa descarci de acolo jad-ul. www.shmessenger.org la sectiunea download.
sau, mai simplu, da click aici: http://shmessenger.org/files/v3.2.7/signed/generic/shMessenger.jad
yonut_yo96


Joined: 02/10/2010 13:45:24
Messages: 7
Offline

tot nu merge...eroare aplicatie...X( mai incerc...
arsradu

[Avatar]

Joined: 15/03/2007 22:12:04
Messages: 1662
Offline

yonut_yo96 wrote:
tot nu merge...eroare aplicatie...X( mai incerc... 


Eroare aplicatie? Adica Application Error? Asta e eroarea pe care o primesti sau e o alta eroare de aplicatie? Ai dat click pe link-ul pe care ti l-am dat folosind telefonul? Asta e eroarea pe care ai primit-o cand ai dat click pe link?
yonut_yo96


Joined: 02/10/2010 13:45:24
Messages: 7
Offline

nu....am doawnloadat aplicatia si cand intram in ea scria eroare aplicatie....si am mai incercat dupa ce am repornit telefonul.....si a mers sa intru in aplicatie....doar ca aceeasi problema.....cu http wap....sta blocat pe autenthicating
arsradu

[Avatar]

Joined: 15/03/2007 22:12:04
Messages: 1662
Offline

yonut_yo96 wrote:
nu....am doawnloadat aplicatia si cand intram in ea scria eroare aplicatie....si am mai incercat dupa ce am repornit telefonul.....si a mers sa intru in aplicatie....doar ca aceeasi problema.....cu http wap....sta blocat pe autenthicating 


ok... Incearca si cu wap(proxy). Verifica bine IP si port!
yonut_yo96


Joined: 02/10/2010 13:45:24
Messages: 7
Offline

dap..am sa incerc...imediat ce o sa gasesc iar ce trebuie sa bag....le vazusem pe forum dar nu mai stiu sigur unde
arsradu

[Avatar]

Joined: 15/03/2007 22:12:04
Messages: 1662
Offline

yonut_yo96 wrote:
dap..am sa incerc...imediat ce o sa gasesc iar ce trebuie sa bag....le vazusem pe forum dar nu mai stiu sigur unde 

In sectiunea de intrebari frecvente (F.A.Q). Cea in romana, nu engleza.
yonut_yo96


Joined: 02/10/2010 13:45:24
Messages: 7
Offline

mda...am incercat....nu merge....lasa ca oricum imi expira internetul maine si nu mai am ce face....are un prieten de al meu telefon ca al meu si la el merge...o sa vb cu el cand ma intalnesc....oricum ms
try2stop


Joined: 28/12/2010 14:14:17
Messages: 17
Offline

Pentru webnwalk:

Te duci la SETARI>CONFIGURARE>CONFIG.SETARI PERSONALE>OPTIUNI>ADAUGARE>PUNCT DE ACCES:

Aici faci urmatoarele setari:

nume de cont : ce vrei tu

Setari punct de acces:

Purtator date : pachete de date

Setari purtator date:

APN:wnw
Tip retea:ipv4
Autentificare : normala
nume:wnw
parola:wnw

Apoi de 3 ori inapoi si activezi
Dupa activezi setul implicit in toate aplicatiile.

Dar mai intai de toate trb sa descarci shmessenger.jad (ultima versiune e recomandata)

Dupa, setezi in aplicatie: PROXY (wap) si pui IP:10.252.1.62 si PORT:8080

By >> ¤TrY2StOP¤ <<
[Yahoo!]
cladoveanu


Joined: 12/05/2007 00:53:51
Messages: 1
Offline

Salutare,
am un Nokia C5-00 si abonamentul web'n'walk.
Am intampinat si eu aceeasi problema, ramanea pe Authenticating...
Chiar daca punctul de acces webnwalk era creat in momentu activarii el nu era introdus si la Servicii WAP sau Internet ci era in afara oricarei categorii.
Acum totul functioneaza foarte frumos si elegant.

Numai bine.
andreidragosr


Joined: 06/06/2007 10:54:50
Messages: 611
Location: Bucharest, RO
Offline

cladoveanu wrote:
Salutare,
am un Nokia C5-00 si abonamentul web'n'walk.
Am intampinat si eu aceeasi problema, ramanea pe Authenticating...
Chiar daca punctul de acces webnwalk era creat in momentu activarii el nu era introdus si la Servicii WAP sau Internet ci era in afara oricarei categorii.
Acum totul functioneaza foarte frumos si elegant.

Numai bine. 


Re: Problema Conectare 6234 (Cosmote) 


Oare care e greseala?


shMessenger usefull data aka read this first:
(*) THE INVISIBLE SCANNER ISN'T WORKING. IT'S YAHOO'S FAULT, THEY PATCHED THE BACKDOOR THAT ALOWED SHMESSENGER TO SPY.
(*) "Internal server error": Yahoo must have banned the shMessenger servers (it's temporary) just be patien and try agan after a cuple of hours.
(*)The new shMessenger account is activated automatically when you first log in from your phone on your shmessenger aplication
Known problems/errors so stop asking about them:
(*) the buddy icon changing for MSN is not implemented
Proxy settings, you must put these setings in the connection setings of your phone (aplication data/settings/etc) and in the shmessenger settings.
RO ORANGE : server: 62.217.247.252 port 8799
RO VODAFONE : server: 193.230.161.231 port: 8080
RO COSMOTE: server: 10.252.1.62 port: 8080

SETARI INTERNET: RO ORANGE (click), RO VODAFONE (click), RO COSMOTE (click).
arsradu

[Avatar]

Joined: 15/03/2007 22:12:04
Messages: 1662
Offline

andreidragosr wrote:

cladoveanu wrote:
Salutare,
am un Nokia C5-00 si abonamentul web'n'walk.
Am intampinat si eu aceeasi problema, ramanea pe Authenticating...
Chiar daca punctul de acces webnwalk era creat in momentu activarii el nu era introdus si la Servicii WAP sau Internet ci era in afara oricarei categorii.
Acum totul functioneaza foarte frumos si elegant.

Numai bine. 


Re: Problema Conectare 6234 (Cosmote) 


Oare care e greseala? 


@andreidragosr: Legatura la Pascani.... )

@cladoveanu: Nokia C5 este bazat pe un sistem de operare Symbian (Symbian OS v9.3, S60 rel. 3.2). Nokia 6234 este S40. N-are nicio relevanta postul tau in thread-ul asta.


Punctul de acces W'N'W de la Cosmote NU e nevoie sa fie in toate cele trei categorii de APN-uri din telefonul tau. Unul e suficient, si eu unul, l-as lasa in Wap Services. Tot ce trebuie sa faci este ca in momentul in care aplicatia cere conectare la internet, sa-i selectezi punctul de acces W'n'W. Asta e tot.

Si am si eu o rugaminte: hai sa nu facem si thread-ul asta off-topic. Se poate?
kid.forever


Joined: 22/01/2011 23:37:44
Messages: 4
Offline

try2stop wrote:
Pentru webnwalk:

Te duci la SETARI>CONFIGURARE>CONFIG.SETARI PERSONALE>OPTIUNI>ADAUGARE>PUNCT DE ACCES:

Aici faci urmatoarele setari:

nume de cont : ce vrei tu

Setari punct de acces:

Purtator date : pachete de date

Setari purtator date:

APN:wnw
Tip retea:ipv4
Autentificare : normala
nume:wnw
parola:wnw

Apoi de 3 ori inapoi si activezi
Dupa activezi setul implicit in toate aplicatiile.

Dar mai intai de toate trb sa descarci shmessenger.jad (ultima versiune e recomandata)

Dupa, setezi in aplicatie: PROXY (wap) si pui IP:10.252.1.62 si PORT:8080  


Am facut acest punct de acces dar am lasat in aplicatie setat pe http(wap) dar continua sa imi consume din credit. Ce pot sa fac pentru a ma taxa conform web'n'walk?
arsradu

[Avatar]

Joined: 15/03/2007 22:12:04
Messages: 1662
Offline

kid.forever wrote:
Am facut acest punct de acces dar am lasat in aplicatie setat pe http(wap) dar continua sa imi consume din credit. Ce pot sa fac pentru a ma taxa conform web'n'walk?  
sa urmezi instructiunile cuvant cu cuvant si sa setezi aplicatia pe wap(proxy) cu IP: 10.252.1.62 si PORT:8080.

ca sa meraga logarea cu proxy trebuie ca aplicatia sa fi fost descarcata dand click pe fisierul shMessenger.jad astfel incat sa fie SIGNED.
kid.forever


Joined: 22/01/2011 23:37:44
Messages: 4
Offline

arsradu wrote:
sa urmezi instructiunile cuvant cu cuvant si sa setezi aplicatia pe wap(proxy) cu IP: 10.252.1.62 si PORT:8080.

ca sa meraga logarea cu proxy trebuie ca aplicatia sa fi fost descarcata dand click pe fisierul shMessenger.jad astfel incat sa fie SIGNED. 


Daca setez aplicatia pe wap(proxy) nu mai merge, imi spune sa verific conexiunea la net. Si am deja aplicatia semnata.
wizard093

[Avatar]

Joined: 18/02/2010 22:27:50
Messages: 198
Offline

Nu iti merge pentru ca nu ai creat acel punct de acces. Din aceasta cauza, daca setezi aplicatia pe http(wap) iti ia din credit. Daca faceai acel punct de acces nu se conecta prin http. citeste cu atentie si fa din nou (daca l-ai facut) acel punct de acces.
arsradu

[Avatar]

Joined: 15/03/2007 22:12:04
Messages: 1662
Offline

kid.forever wrote:

arsradu wrote:
sa urmezi instructiunile cuvant cu cuvant si sa setezi aplicatia pe wap(proxy) cu IP: 10.252.1.62 si PORT:8080.

ca sa meraga logarea cu proxy trebuie ca aplicatia sa fi fost descarcata dand click pe fisierul shMessenger.jad astfel incat sa fie SIGNED. 


Daca setez aplicatia pe wap(proxy) nu mai merge, imi spune sa verific conexiunea la net. Si am deja aplicatia semnata.  
Ai descarcat si instalat aplicatia dand click pe jad? Esti sigur? Daca ai descarcat aplicatia din sectiunea signed dar ai dat click pe jar, aplicatia NU va fi signed. E foarte important ca acest aspect sa fie clarificat. Daca ai facut setarike exact asa cum trebuie, ai descarcat aplicatia dand click pe fisierul . Jad si ai optiunea activa, nu prea are cum sa nu mearga sau sa-ti ia din credit.
Ti-ar lua din credit daca nu ar folosi apn wnw ci internet. Daca in telefonul tau nu exista apn internet, nu are cum sa-ti ia din credit.
kid.forever


Joined: 22/01/2011 23:37:44
Messages: 4
Offline

Da, imi lua din credit pentru ca folosea apn internet, dar acum imi merge. Inca o intrebare: de ce se conecteaza asa greu? Incepusem sa cred ca nu mai merge, dar intr-un final s-a conectat. Arata Conectare, autentificare si abia apoi Conectare Yahoo!, dar nu mereu.
arsradu

[Avatar]

Joined: 15/03/2007 22:12:04
Messages: 1662
Offline

kid.forever wrote:
Da, imi lua din credit pentru ca folosea apn internet, dar acum imi merge. Inca o intrebare: de ce se conecteaza asa greu? Incepusem sa cred ca nu mai merge, dar intr-un final s-a conectat. Arata Conectare, autentificare si abia apoi Conectare Yahoo!, dar nu mereu.  

In principiu din cauza protocolului HTTP, care, by default e mai lent. Daca vrei ceva mai rapid, treci aplicatia pe Direct (internet) avand grija sa schimbi si apn-ul folosit, din wnw, in internet, caz in care vei fi taxat conform tarifelor Cosmote.
kid.forever


Joined: 22/01/2011 23:37:44
Messages: 4
Offline

Thx pentru ajutor. ; Merge bine aplicatia, dar Opera Mini Web'n'Walk nu se conecteaza, scrie ceva de genu': unable to connect... De ce?
arsradu

[Avatar]

Joined: 15/03/2007 22:12:04
Messages: 1662
Offline

kid.forever wrote:
Thx pentru ajutor. ; Merge bine aplicatia, dar Opera Mini Web'n'Walk nu se conecteaza, scrie ceva de genu': unable to connect... De ce?  


Opera Mini Web'n'Walk nu are nicio treaba cu aplicatia shMessenger. Daca ai probleme la conectare, trebuie sa suni la Relatii cu Clientii Cosmote si sa le ceri ajutorul.
wizard093

[Avatar]

Joined: 18/02/2010 22:27:50
Messages: 198
Offline

suni degeaba. doar cateva telefoane sunt compatibile cu opera web'n'walk...mi se pare o prostie. am fost si eu la un centru cosmote sa le spun despre aplicatie si mi-au spus ca telefonul nu este compatibil si nu au ce face. si la mine se conecta greu. adica dadeam conenct, imi aparea authenticating, dupa se deconecta netul vreun minut si abia apoi se conecta. sincer e cam panarama, deoarece pica foarte des. (in schimb viteza de download era buna, ajungeam pe la 35kbps pe 3G)
arsradu

[Avatar]

Joined: 15/03/2007 22:12:04
Messages: 1662
Offline

wizard093 wrote:
suni degeaba. doar cateva telefoane sunt compatibile cu opera web'n'walk...mi se pare o prostie. am fost si eu la un centru cosmote sa le spun despre aplicatie si mi-au spus ca telefonul nu este compatibil si nu au ce face. si la mine se conecta greu. adica dadeam conenct, imi aparea authenticating, dupa se deconecta netul vreun minut si abia apoi se conecta. sincer e cam panarama, deoarece pica foarte des. (in schimb viteza de download era buna, ajungeam pe la 35kbps pe 3G) 


lol. NU exista chestia ca "doar cateva telefoane sunt compatibile cu aplicatia". E o aplicatie JAVA!!! NU are cum sa nu mearga daca telefonul tau are suport JAVA si nu are vreo limitare stupida. Dar in ceea ce priveste Opera Mini Web'n'Walk, da, merge pe mult mai multe device-uri decat au pus cei de la Cosmote pe site.

Da, e foarte adevarat ca cei de la Cosmote nu si-au testat aplicatia pe toate telefoanele dar, sa spui (cum mi-au spus mie) ca aplicatia ar putea sa ruleze pe N95, dar nu ar putea sa ruleze pe 6210 Navigator doar pentru ca tie 6210 Navigator nu iti apare intr-un nenorocit de tabel, toate 3 fiind Symbiane, e o prostie! E ca si cum ai zice ca un SMS normal ar putea sa ajunga pe un telefon, dar nu si pe altul (evident, nu se iau in calcul situatiile in care ai memoria plina si nu mai are unde sa intre). O sa ruleze perfect pe amandoua. Si, din punctul meu de vedere, o sa ruleze pe aceleasi telefoane pe care o sa ruleze si Opera Mini (versiunea oficiala).
Si da, am avut si eu o discutie pe tema asta cu cei de la Cosmote si le-am dovedit cu succes ca, atata timp cat aplicatia ruleaza pe aceeasi platforma, NU are cum sa nu functioneze, indiferent daca telefonul ala exista sau nu in tabelul cu device-uri compatibile.

Viteza de browsing cu APN "wnw" e groaznica. Cu telefonul conectat pe 3G (cica), abia daca am reusit sa incarc un site de cateva zeci de KB in vreo 3 minute. Evident ca si din cadrul aplicatiei viteza va fi la fel de mica intrucat nu tine de aplicatie ci de viteza oferita de operator.

Ca sugestie, ca sa poti sa treci de mintile incuiate ale celor de la relatii cu clientii, ai putea sa cauti in tabelul ala al lor, un device similar cu al tau (ca detalii tehnice).

De exemplu, daca tu ai 6234(Nokia s40), poti sa le spui ca ai 6300 daca asta e in lista lor (tot Nokia S40) ca sa-ti ofere suport. E tras de par dar cu prostia oamenilor nu te poti pune. Daca vrei sa-ti rezolvi problema, asta e singura modalitate. Daca vrei punctul meu de vedere, daca ai descarcat aplicatia Opera Mini Web'n"walk din jad ca si shMessenger si shMessenger, nu ar trebui sa ai probleme cu Opera Mini WNW. Ambele sunt aplicatii JAVA si daca nu e setat vreun APN custom pentru Opera Mini si ai facut setarile asa cum trebuie, ar trebui sa mearga fara probleme. Ar putea sa nu-ti mearga daca e picat serviciul lor. Dar in cazul asta nu ar trebui sa mearga nici shMessenger.

Anyway, vezi daca poti sa suni la relatii cu clientii si sa faci cum ti-am zis.

Noi nu oferim suport pentru Opera Mini Web'n'Walk pentru ca nu e treaba noastra. Ti-am oferit doar cateva indicii ca sa te ajut cat de cat. Mai departe, e treaba ta.
wizard093

[Avatar]

Joined: 18/02/2010 22:27:50
Messages: 198
Offline

nu merge opera w'n'w deloc. imi da eroare cand isi face conexiunea la inceput. din ce am vazut pe site-ul lor telefoanele compatibile sunt symbian. dar din cate stiu eu (scuze daca gresesc) nu sunt aplicatii .jar ca sa fie strict pt symbian.
la viteza te contrazic. poate la tine mergea greu, dar eu am descarcat un fisier de 3mb in circa un minut. shmessenger il descarcam in 7-8 secunde. asta pe 3G. cand setam pe normal scadea viteza la vreo 5kb/s. tot mai bine pe vodafone.
arsradu

[Avatar]

Joined: 15/03/2007 22:12:04
Messages: 1662
Offline

wizard093 wrote:
nu merge opera w'n'w deloc. imi da eroare cand isi face conexiunea la inceput. din ce am vazut pe site-ul lor telefoanele compatibile sunt symbian. dar din cate stiu eu (scuze daca gresesc) nu sunt aplicatii .jar ca sa fie strict pt symbian.
la viteza te contrazic. poate la tine mergea greu, dar eu am descarcat un fisier de 3mb in circa un minut. shmessenger il descarcam in 7-8 secunde. asta pe 3G. cand setam pe normal scadea viteza la vreo 5kb/s. tot mai bine pe vodafone. 
nu gresesti in totalitate. Exista aplicatii java scrise special pentru telefoanele cu Symbian. Dar nu e cazul Opera Mini.
Ca viteza...Vodafone rulz. Un fisier de 1mb se descarca in vreo 5-7 secunde. Asa ca...treci pe Vodafone. La chestia cu Opera Mini wnw, dupa cum am vazut eu in tabelul ala, da, pentru Nokia, par sa fie doar Symbianele. Din cate stiu eu, pe Nokia s40 nu functioneaza Opera Mini decat cu APN internet. Poti sa incerci sa vezi daca se conecteaza asa. Alta idee nu am. Si nu as vrea s-o dau in off-topic asa ca v-as fi recunoscator daca am inchide aici discutia despre Opera Mini.
 
Forum Index -> Probleme tehnice Go to Page: 1, 2 Next 
Go to:   
Powered by JForum 2.1.7 © JForum Team